Schrijf een review over je buurt en win €50!
Kaart van Friesland
Provincie in Nederland

Friesland

Verscholen in het noorden van Nederland vindt u de provincie Friesland, een regio die bol staat van geschiedenis, cultuur en een eigen unieke taal. Friesland is een plek waar de natuur en mens in harmonie samenkomen; waar uitgestrekte weilanden en schilderachtige dorpjes een ode zijn aan de rust en de ruimte. Hier, tussen de meren en waterwegen die de provincie kenmerken, leeft een trotse gemeenschap die de Friese tradities koestert en in ere houdt. Of het nu gaat om de fierljepwedstrijden, het skûtsjesilen of de warme ontvangst met een suikerbrood, Friesland heet u welkom met een rijke tapestry van traditie en gastvrijheid.

Als de thuisbasis van de Elfstedentocht, heeft Friesland een speciale plek in het hart van vele Nederlanders. De provincie is niet alleen rijk aan watersporttradities, maar ook aan een variëteit aan landschappen. Van de wadeneilanden in het noorden tot het bosrijke Gaasterland in het zuidwesten, Friesland biedt een diversiteit die uitnodigt om ontdekt te worden. Maar ook de steden en stadjes, zoals de charmante hoofdstad Leeuwarden, bieden een bron van inspiratie voor liefhebbers van geschiedenis, kunst en cultuur. Hier ontvouwt zich voor de bezoekers een wereld van avontuur, ontspanning en ontdekking, met een eigen taal die het unieke karakter van deze provincie symboliseert; een taal die zingt, een taal die verbindt, een taal die Friese harten dichter bij elkaar brengt.

Jouw mening is goud waard

Heb jij ervaring met Friesland? Deel je mening en help de gemeenschap!

Hoe ervaren bewoners Friesland?

Deze scores zijn gebaseerd op de ervaringen van de bewoners. Wat vind jij van Friesland? Deel je mening en schrijf mee!
7.5
Ruim voldoende
Score uit 45 reacties
7.8

Veiligheid

7.4

Hygiëne

7.7

Huisvesting

7.3

Voorzieningen

7.2

Onderwijs

7.8

Groen

7.3

Gemeenschap

7.5

Bereikbaarheid

Ervaringen uit Friesland

Deze ervaringen zijn aan de buurten gegeven die in de provincie Friesland liggen. Wil jij ook je ervaring delen? Klik hier en doe mee!
5.1
farhio
Gezin in een herenhuis
23-12-2023
,
,
2
Veiligheid
9
Bereikbaarheid
10
Gemeenschap
3
Groen
7
Huisvesting
5
Hygiëne
2
Onderwijs
3
Voorzieningen
7.6
Astrid
Gezin in een vrijstaand huis
01-12-2023
Een gezellig dorp met het "ons kent ons" gevoel
Het is een heel gezellig en leuk dorp waarbij bijna iedereen elkaar kent. Als er iets is staan we voor elkaar klaar. Het verenigingsleven breid nog st...
9.4
Teatske
Gezin
28-11-2023
All you need in wommels
Ik vind het fijn om in het knusse wommels te wonen, woon er pas net maar super fijn erg rustig en alles wat je nodig zou hebben zit hier in het dorp h...

Veel gestelde vragen over Friesland

Hieronder staan enkele veelgevraagde vragen over Friesland. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

In de provincie Friesland wonen momenteel 659551 inwoners. (CBS, 2023)

In Friesland vormen eenpersoonshuishoudens de meerderheid.

Er zijn 113890 eenpersoonshuishoudens, 92411 huishoudens zonder kinderen, en 95617 huishoudens met kinderen in Friesland.

De gemiddelde huishoudgrootte in Friesland is 2.2 personen per huishouden.

De gemiddelde WOZ-waarde van de 308768 woningen in Friesland is €241,000. De gemiddelde WOZ-waarde in Friesland ligt 24% lager dan het nationale gemiddelde van €317,000.

Er zijn in totaal 521300 inkomensontvangers in Friesland.

Het gemiddelde inkomen per inkomensontvanger in Friesland bedraagt €31.211.

De netto arbeidsparticipatie in Friesland bedraagt 69%.

In Friesland is het gemiddelde elektriciteitsverbruik per jaar ongeveer 2680 kWh.

Dit is 5% lager het landelijke gemiddelde van 2810 kWh per jaar.

In Friesland is het gemiddelde aardgasverbruik per jaar ongeveer 1493.07 m³.

Dit is 17% hoger dan het landelijke gemiddelde van 1280 m³ per jaar.

Ontdek de afstanden tot diverse voorzieningen in Friesland:

De supermarkt bevindt zich op ongeveer 1.39 kilometer afstand.

Een restaurant bevindt zich op ongeveer 1.33 kilometer afstand.

De bioscoop bevindt zich op ongeveer 11.51 kilometer afstand.

Meer weten? Bekijk het complete overzicht van alle voorzieningen hier.

Alle Gemeenten in Friesland

Bekijk alle onderliggende woonomgevingen van Friesland in het overzicht hieronder. De scores zijn gebaseerd op de ervaringen van de community. Deel ook je mening en help de gemeenschap!

De demografie van Friesland

In Friesland wonen momenteel ongeveer 659.551 inwoners in 301.918 huishoudens. Verken verder om meer te ontdekken over de leeftijden, geslacht, burgerlijke staat, opleidingsniveau, migratie, herkomst, geboorte, misdrijven, verkeersongevallen, voertuigen, mate van stedelijkheid en adressendichtheid in deze diverse gemeenschap.

Wat zijn de leeftijden?

De meeste inwoners van Friesland zijn tussen de 45 en 64 jaar oud.

No Data Found

Toelichting leeftijden

Aantal inwoners dat op 1 januari 2023 in een bepaalde leeftijdsgroep zit.

Welke huishoudenverhouding?

De meerderheid van de huishoudens in Friesland zijn eenpersoonshuishoudens.

Het gemiddelde aantal personen per huishoudens in Friesland is 2.2.

No Data Found

Toelichting huishoudens

 • Eenpersoonshuishoudens: Een huishouden waarin één persoon zelfstandig woont.
 • Huishoudens zonder kinderen: Huishoudens zonder kinderen die uit meerdere personen bestaan, dat kunnen samenwonende partners zonder kinderen, gehuwde koppels zonder kinderen, en andere soorten huishoudens die geen kinderen hebben zijn.
 • Huishoudens met kinderen: Huishoudens met meerdere personen die kinderen hebben, dat kunnen samenwonende partners met kinderen, gehuwde paren met kinderen, en eenoudergezinnen zijn.

Welke geslachten?

Er wonen iets meer mannen dan vrouwen in Friesland.

No Data Found

Toelichting geslacht

Het aantal mannelijke inwoners en het aantal vrouwelijke inwoners

Wat is de burgerlijke staat?

De meeste inwoners van Friesland zijn ongehuwd.

No Data Found

Toelichting burgerlijke staat

 • Gehuwd: Het aantal mensen die per 1 januari 2023 als gehuwd staan geregistreerd. Je bent gehuwd als je getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap bent aangegaan. Mensen die wel gescheiden zijn van tafel en bed, maar niet officieel gescheiden, worden ook nog steeds als gehuwd beschouwd.
 • Ongehuwd: Het aantal mensen die per 1 januari 2023 als ongehuwd staan geregistreerd. Als je ongehuwd bent, betekent dit dat je nog nooit getrouwd bent geweest of geen geregistreerd partnerschap hebt gehad.
 • Gescheiden: Het aantal mensen die per 1 januari 2023 als gescheiden staan geregistreerd. Je bent gescheiden als je huwelijk is geëindigd door een echtscheiding, of als je geregistreerd partnerschap is beëindigd zonder dat je partner is overleden. Mensen die alleen gescheiden zijn van tafel en bed, tellen nog steeds mee als gehuwd.
 • Verweduwd: Het aantal mensen die per 1 januari 2023 als verweduwd staan geregistreerd. Je bent officieel verweduwd als je huwelijk of geregistreerd partnerschap is beëindigd door het overlijden van je partner.

Welk opleidingsniveau?

De meeste inwoners van Friesland hebben een middelbaar opleidingsniveau.

No Data Found

Toelichting opleidingsniveau

 • Lager opleidingsniveau:
 • Het aantal inwoners die op 1 januari 2023 tussen de 15 en de 75 jaar oud waren en als hoogstbehaalde onderwijsniveau een lager niveau hebben. Dit betekent basisonderwijs, het VMBO, MBO 1, de eerste 3 leerjaren van HAVO of VWO en de entreeopleiding.
 • Middelbaar opleidingsniveau:
 • Het aantal inwoners die op 1 januari 2023 tussen de 15 en de 75 jaar oud waren en als hoogstbehaalde onderwijsniveau een middelbaar niveau hebben. Dit betekent de bovenbouw van HAVO en VWO of MBO 2, 3 of 4.
 • Hoger opleidingsniveau:
 • Het aantal inwoners die op 1 januari 2023 tussen de 15 en de 75 jaar oud waren en als hoogstbehaalde onderwijsniveau een hoger niveau hebben. Dit betekent een afgeronde HBO of WO opleiding.

Hoe is de migratie?

Friesland herbergt zowel westerse als niet-westerse inwoners met een migratieachtergrond.

Er zijn 578.695 autochtone inwoners.

2.338 Marokkaanse, 3.434 van de Nederlandse Antillen en Aruba, 3.246 Surinaamse, 2.072 Turkse inwoners dragen bij aan de multiculturele samenstelling.

Daarnaast zijn er 24.910 personen met ander niet-westers erfgoed.

Deze cijfers tonen de diverse culturele achtergronden van inwoners in Friesland.

No Data Found

Toelichting herkomst en migratieachtergrond

 • Autochtoon: Inheemse inwoners van Nederland zonder migratieachtergrond. Dit is het totale aantal inwoners min het aantal inwoners met een migratieachtergrond. Aantal autochtonen.
 • Westers totaal: Totaal aantal personen met een westerse migratieachtergrond, afkomstig uit Europa (exclusief Turkije), Noord-Amerika, Oceanië, of Indonesië of Japan, op basis van hun sociaaleconomische en sociaal-culturele positie. Aantal allochtonen: Westers.
 • Niet-westers totaal: Totaal aantal personen met een niet-westerse migratieachtergrond, afkomstig uit Afrika, Latijns-Amerika, Azië (exclusief Indonesië en Japan) of Turkije. Aantal allochtonen: Niet Westers.
 • Marokko: Aantal inwoners met een Marokkaanse migratieachtergrond. Aantal allochtonen: Marokko.
 • Nederlandse Antillen en Aruba: Aantal inwoners met een migratieachtergrond uit de voormalige Nederlandse Antillen of Aruba. Aantal allochtonen: Nederlandse Antillen En Aruba. Toelichting: Vanaf 10 oktober 2010 zijn de Nederlandse Antillen ontbonden en hebben de eilanden een nieuwe status binnen het Koninkrijk der Nederlanden.
 • Suriname: Aantal inwoners met een Surinaamse migratieachtergrond. Aantal allochtonen: Suriname.
 • Turkije: Aantal inwoners met een Turkse migratieachtergrond. Aantal allochtonen: Turkije.
 • Overig niet-westers: Aantal inwoners met een andere niet-westerse migratieachtergrond. Dit is het totaal aantal niet-westers minus de aantallen uit Marokko, (voormalige) Nederlandse Antillen en Aruba, Suriname en Turkije. Aantal allochtonen: Overig Niet Westers.

Wat is de herkomst?

In Friesland hebben 578.695 inwoners Nederland als herkomstland.

Daarnaast zijn er 29.565 inwoners met een Europese herkomst.

51.291 personen in Friesland hebben hun herkomst buiten Europa.

No Data Found

Toelichting herkomst statistieken

 • Herkomst Nederland: Inwoners met Nederland als herkomstland, ook bekend als autochtone inwoners. Dit zijn personen met een Nederlandse achtergrond: personen van wie beide ouders in Nederland zijn geboren. Herkomst wordt bepaald door het geboorteland van de persoon of diens ouders.
 • Herkomst Europa (exclusief Nederland): De landen Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Turkije worden, ondanks hun geografische ligging, in deze context onder herkomst uit Azië geclassificeerd.
 • Herkomst buiten Europa: Totaal aantal inwoners met een herkomst buiten Europa.

Waar zijn mensen geboren?

In Friesland zijn 578.695 inwoners geboren in Nederland.

Daarvan hebben 13.008 personen Europese ouders.

Nog eens 22.000 hebben ouders afkomstig van buiten Europa.

16.557 zijn hierheen verhuisd vanuit andere Europese landen.

Tenslotte vormen 29.291 personen de groep die van buiten Europa komen.

No Data Found

Toelichting geboorte en herkomst

 • Geboren in Nederland: Personen die in Nederland zijn geboren.
 • Geboren in Nederland herkomst Europa: Personen die in Nederland zijn geboren met herkomst uit Europa (exclusief Nederland). De landen Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Turkije worden in deze context onder Azië geclassificeerd.
 • Geboren in Nederland herkomst buiten Europa: Personen die in Nederland zijn geboren met herkomst buiten Europa.
 • Geboren buiten Nederland herkomst Europa: Personen die buiten Nederland zijn geboren met herkomst uit Europa (exclusief Nederland). De landen Armenië, Azerbeidzjan, Georgië, Kazachstan, Kirgizië, Oezbekistan, Tadzjikistan, Turkmenistan en Turkije worden in deze context onder Azië geclassificeerd.
 • Geboren buiten Nederland herkomst buiten Europa: Personen die buiten Nederland zijn geboren met herkomst buiten Europa.

Hoeveel misdrijven zijn er gepleegd?

In Friesland zijn verschillende misdrijven geregistreerd.

Er zijn 7.538 gevallen van diefstal geregistreerd.

Ook zijn er 2.320 gevallen van gewelds- en seksmisdrijven gemeld.

Daarnaast zijn 68 milieuovertredingen vastgesteld.

3.570 keer is er melding gemaakt van oplichting.

Verder zijn 3.615 verkeersovertredingen geconstateerd.

Er zijn 2.544 gevallen van vernieling geregistreerd.

Tot slot zijn 1.184 andere misdrijven gemeld.

No Data Found

Toelichting criminaliteitsstatistieken

 • Diefstal: Aantal diefstallen zoals geregistreerd door de politie, gespecificeerd per gebied en uitgesplitst naar gemeente, wijk en buurt. Niet toegewezen misdrijven zijn niet opgenomen.
 • Geweld en seksmisdrijven: Aantal geregistreerde geweldsdelicten en seksmisdrijven.
 • Milieu overtredingen: Aantal geregistreerde milieu overtredingen.
 • Oplichting: Aantal gevallen van oplichting zoals geregistreerd door de politie.
 • Verkeersovertredingen: Aantal geregistreerde verkeersovertredingen.
 • Vernieling: Aantal geregistreerde gevallen van vernieling.
 • Overige misdrijven: Aantal geregistreerde misdrijven die niet onder de andere categorieën vallen.
 • Totaal misdrijven: Het totale aantal geregistreerde misdrijven.

Hoeveel verkeersongevallen?

Er zijn 23 dodelijke verkeersongevallen gemeld. Er zijn 480 verkeersongevallen geweest met gewonde slachtoffers. Verder zijn er 2.589 verkeersongevallen geweest met uitsluitend materiële schade. In totaal zijn er 3.092 verkeersongevallen gemeld.

No Data Found

Toelichting verkeersongevallenstatistieken

 • Verkeersongevallen dodelijk: Het aantal ongevallen met dodelijke slachtoffers bij het verkeersongeval.
 • Verkeersongevallen letselschade: Het aantal ongevallen waarbij sprake is van gewonde slachtoffers bij het verkeersongeval. Dit omvat zowel personen die in het ziekenhuis opgenomen zijn, als personen die spoedeisende hulp toegediend kregen en alle overige gewonde slachtoffers bij het verkeersongeval.
 • Verkeersongevallen uitsluitend materiële schade: Het aantal verkeersongevallen dat uitsluitend materiële schade tot gevolg had.

Hoeveel voertuigen?

In Friesland zijn er in totaal 343.211 personenauto's. Van deze auto's rijdt 74% op benzine en 26% op overige brandstoffen.

Er zijn gemiddeld 1.16 personenauto's per huishouden en 103 personenauto's per km².

Daarnaast zijn er 31.278 motorfietsen in Friesland.

No Data Found

Voertuigstatistieken

 • Personenauto's totaal: Het totaal aantal personenauto's. Dit omvat auto's geregistreerd op naam van lease- en verhuurbedrijven, gebaseerd op de kentekenregistratie van de RDW per 1 januari.
 • Personenauto's; brandstof benzine: Het aantal personenauto's dat op benzine rijdt.
 • Personenauto's; overige brandstof: Het aantal personenauto's met een andere brandstofsoort, waaronder diesel, LPG, elektriciteit (incl. Hybride), waterstof, alcohol, LNG en CNG.
 • Personenauto's per huishouden: Het aantal personenauto's per (particulier) huishouden, geregistreerd met behulp van de kentekenregistratie. Auto's geregistreerd op het adres van een lease- of verhuurbedrijf zijn hierin niet meegerekend.
 • Personenauto's naar oppervlakte: Het aantal personenauto's per vierkante kilometer land.
 • Motorfietsen: Het aantal motorfietsen, inclusief voertuigen op twee, drie of vier wielen met een maximaal leeggewicht van 400 kg en een cilinderinhoud groter dan 50 cm³.

De geografie van Friesland

Bij Buurtje.nl delen we graag geografische gegevens over Friesland.

Zo is de totale oppervlakte van Friesland ongeveer 575.326 hectaren.

De meest voorkomende postcode in Friesland is niet gespecificeerd.

Het dekkingspercentage voor adressen met dezelfde postcode in Friesland is 50% of minder.

Lees verder voor informatie.

Wat is het oppervlakte?

De totale oppervlakte van Friesland is 575.326 hectare.

Van deze oppervlakte bestaat het grootste deel uit land, maar er is ook een gedeelte water.

No Data Found

Oppervlaktegegevens

 • Oppervlakte totaal: De totale oppervlakte als de som van de oppervlakten water en land in hele hectaren (ha). De totale oppervlakte per gemeente omvat het gemeentelijk ingedeeld buitenwater. Afwijkingen in de oppervlaktecijfers kunnen voorkomen door verschillen in de digitale bestanden van gemeentegrenzen.
 • Oppervlakte land: Het aantal oppervlakte land in hele hectaren (ha). De oppervlakte van het land wordt bepaald door het meest recente digitale bestand Bodemgebruik te combineren met het digitale bestand van gemeente-, wijk- en buurtgrenzen.
 • Oppervlakte water: Het aantal oppervlaktewater in hele hectaren (ha). Dit omvat zowel binnen- als buitenwater, waarbij binnenwater bestaat uit niet aan getijden onderhevig water breder dan 6 meter, en buitenwater uit water onderhevig aan getijden.

Hoeveel adressen in de bebouwde kom?

In Friesland zijn er in totaal 377.368 adressen. Van deze adressen ligt 89% binnen de bebouwde kom en 11% buiten de bebouwde kom.

No Data Found

Adressen en Bebouwde Kom

 • Adressen binnen bebouwde kom: Het aantal adressen dat zich binnen de bebouwde kom bevindt.
 • Adressen buiten bebouwde kom: Het aantal adressen dat zich buiten de bebouwde kom bevindt.

Wat is de mate van stedelijkheid?

No Data Found

Toelichting mate van Stedelijkheid

Op basis van de omgevingsadressendichtheid wordt aan elke buurt, wijk of gemeente een stedelijkheidsklasse toegekend. De klassen zijn als volgt ingedeeld:

 1. Zeer sterk stedelijk: >= 2.500 adressen per km²
 2. Sterk stedelijk: 1.500 - 2.500 adressen per km²
 3. Matig stedelijk: 1.000 - 1.500 adressen per km²
 4. Weinig stedelijk: 500 - 1.000 adressen per km²
 5. Niet stedelijk: < 500 adressen per km²

Wat is de adressendichtheid?

In Friesland is de gemiddelde adressendichtheid ongeveer 730.32 adressen per km².

Dit is 64% lager dan het landelijk gemiddelde van 2.055 adressen per km².

No Data Found

Omgevingsadressendichtheid

De omgevingsadressendichtheid (OAD) per vierkante kilometer (km²) representeert het gemiddelde aantal adressen binnen een cirkel met een straal van één kilometer op 1 januari. Het geeft een indicatie van de concentratie van menselijke activiteiten zoals wonen, werken, onderwijs, winkelen, en uitgaan, en wordt gebruikt om de stedelijkheid van een gebied te classificeren. De berekening van de OAD gebeurt aanvankelijk voor elk individueel adres, waarna het gemiddelde voor het gehele gebied wordt vastgesteld. Deze adressen zijn afgeleid van het Geografisch Basisregister van het betreffende jaar en omvatten alle Nederlandse adressen voorzien van een postcode, gemeentecode, en wijk- en buurtcode. Er kan een discrepantie zijn tussen de gemeentelijke OAD in deze publicatie en die in de Regionale Kerncijfers Nederland (RKN), omdat de laatste geen rekening houdt met nieuwe adressen binnen het betreffende kalenderjaar. De OAD in deze publicatie komt echter overeen met de definitieve OAD zoals vermeld in de publicatie Maatstaven ruimtelijke gegevens van de Financiële verhoudingswet (Fvw).

De economie van Friesland

Op Buurtje.nl bieden we je graag alle economische gegevens over Friesland, we hebben data beschikbaar die betrekking hebben op inkomens, vermogen, arbeidsparticipatie, arbeidsvorm, uitkeringen en bedrijfsvestigingen.

Er zijn in totaal 521300 inkomensontvangers in deze gemeenschap.

Het gemiddelde inkomen per inkomensontvanger bedraagt €31.211.

De netto arbeidsparticipatie in deze gemeenschap bedraagt 69%.

Er zijn in totaal 80905 bedrijfsvestigingen in deze gemeenschap.

Lees verder en ontdek alle details over de economische aspecten van Friesland.

Wat verdienen inwoners gemiddeld?

In Friesland zijn 521.300 mensen met een inkomen. Het gemiddelde inkomen per inkomensontvanger ligt €4589.14 (13%) lager dan het nationale gemiddelde. Per inwoner is dit €3663.36 (13%) lager dan het nationale gemiddelde.

No Data Found

Toelichting inkomens

 • Gemiddeld inkomen per inkomstenontvanger: Het gemiddelde inkomen per persoon, voor mensen die zelf een inkomen verdienen en in particuliere huishoudens wonen.
 • Gemiddeld inkomen per inwoner: Het gemiddelde inkomen per persoon, als we naar alle mensen in particuliere huishoudens kijken. Hierbij zijn dus ook de mensen die zelf geen inkomen hebben meegerekend.

Hoe vermogend zijn de inwoners?

Het mediaan vermogen van particuliere huishoudens in Friesland is €1906.700, wat €1.771,600 hoger is dan het nationale mediaan vermogen van €135.100.

No Data Found

Toelichting vermogen

Het mediaan vermogen van de particuliere huishoudens ten opzichte van het mediaan vermogen in de rest van Nederland. De mediaan is het getal dat precies in het midden staat als je alle getallen op een rijtje van klein naar groot zet. Vermogen is wat je overhoudt als je kijkt naar wat je hebt (zoals spaargeld, je huis, en andere dingen van waarde) en wat je nog moet betalen (zoals leningen voor je huis of andere schulden).

Wat is de arbeidsparticipatie?

Van de 659.551 inwoners in Friesland heeft 69% netto arbeidsparticipatie. Dit komt overeen met ongeveer 455.090 mensen met werk. Dit is 0% lager dan het nationale gemiddelde.

No Data Found

Toelichting arbeidsparticipatie

Arbeidsparticipatie is hoeveel mensen van alle mensen (die werken en niet werken) een baan hebben. Dit gaat over mensen die in Nederland wonen, maar niet over mensen in bijvoorbeeld ziekenhuizen of gevangenissen. Meestal kijken we hiervoor naar mensen tussen 15 en 75 jaar oud.

Welke arbeidsvormen zijn er?

In Friesland zijn gegevens beschikbaar over de arbeidsvorm van werkenden tussen 15 en 75 jaar oud. Het merendeel van de werkenden in Friesland is in loondienst, met slechts 18% zelfstandig ondernemers. In Friesland is werken in loondienst populairder dan zelfstandig ondernemerschap, met 82% werknemers.

No Data Found

Toelichting arbeidsvorm

Het aantal zelfstandigen ten opzichte van het aantal werknemers. Een zelfstandige is iemand die zijn eigen baas is. Dat kan zijn omdat je je eigen bedrijf hebt, directeur bent met veel aandelen, meehelpt in het bedrijf van een familielid, of op een andere manier zelfstandig werkt. Als je meer dan één baan hebt, dan kijken we naar de baan waar je de meeste tijd aan besteedt.

Een werknemer is iemand die voor een bedrijf werkt en daarvoor betaald krijgt. Je hebt afspraken gemaakt in een contract over het werk dat je doet. Net als bij zelfstandigen, als je meerdere banen hebt, tellen we de baan waar je de meeste tijd aan besteedt.

Hoeveel uitkeringen worden verstrekt?

In Friesland ontvangt ongeveer 28% van de 659551 inwoners een uitkering. De grootste groep met een uitkering in Friesland ontvangt een Algemene Ouderdomswet (AOW) uitkering met een totaal van 135850 personen.

No Data Found

Toelichting uitkeringen

 • Bijstand: Aantal personen die een bijstandsuitkering krijgen. Een bijstandsuitkering is een financiële steun van de overheid voor mensen die niet genoeg geld hebben om in hun levensonderhoud te voorzien en die ook geen recht hebben op andere uitkeringen, zoals werkloosheidsuitkering of ziekteuitkering. Het is bedoeld als een tijdelijke ondersteuning totdat iemand weer in eigen inkomen kan voorzien, bijvoorbeeld door werk te vinden. De hoogte van de bijstandsuitkering hangt af van iemands persoonlijke situatie, zoals of iemand alleen woont of met anderen, en of iemand nog andere inkomsten heeft. Er zijn ook bepaalde voorwaarden aan verbonden, zoals de verplichting om actief naar werk te zoeken en mee te doen aan re-integratieactiviteiten.


 • AO: Een AO-uitkering, voluit arbeidsongeschiktheidsuitkering, is een financiële ondersteuning voor mensen die door ziekte of een handicap niet of minder kunnen werken. In Nederland zijn er verschillende regelingen voor arbeidsongeschiktheid, zoals de WIA (Wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen), de WAO (Wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering), de WAZ (Wet arbeidsongeschiktheidsverzekering zelfstandigen) en de Wajong (Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten).
  De uitkering is bedoeld om het inkomensverlies te compenseren dat iemand lijdt doordat hij of zij niet meer of minder kan werken. De hoogte en de duur van de uitkering hangen af van de mate van arbeidsongeschiktheid en soms van de arbeidsverleden. Om in aanmerking te komen voor een AO-uitkering moet iemand vaak eerst beoordeeld worden door een arts en/of arbeidsdeskundige van het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen).


 • WW: Een WW-uitkering, voluit werkloosheidswet-uitkering, is een financiële ondersteuning vanuit de overheid in Nederland voor mensen die hun baan zijn verloren. Deze uitkering helpt iemand tijdelijk om de periode tussen twee banen te overbruggen.
  Om in aanmerking te komen voor een WW-uitkering, moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet je verzekerd zijn voor werkloosheid, recentelijk gewerkt hebben, en je werkloosheid mag niet door eigen schuld zijn ontstaan. Ook moet je actief op zoek zijn naar nieuw werk.
  De hoogte van de WW-uitkering is meestal een percentage van je laatst verdiende loon en wordt geleidelijk lager over de tijd. De duur van de uitkering hangt af van hoe lang je hebt gewerkt voordat je werkloos werd. Het UWV (Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de WW.


 • AOW: Een AOW-uitkering, voluit Algemene Ouderdomswet-uitkering, is een basispensioen van de Nederlandse overheid voor mensen die de AOW-leeftijd hebben bereikt. De AOW-leeftijd is afhankelijk van de levensverwachting en wordt periodiek aangepast.
  De AOW is bedoeld om een basisinkomen te bieden aan ouderen, ongeacht hun eerdere arbeidsverleden of de hoogte van hun inkomen. Iedereen die in Nederland woont of gewerkt heeft, bouwt automatisch AOW op vanaf 17 jaar tot aan de AOW-leeftijd. De hoogte van de uitkering hangt af van factoren zoals de woonsituatie (alleenstaand of samenwonend) en het aantal jaren dat iemand verzekerd is geweest.
  De AOW-uitkering wordt maandelijks uitgekeerd en is een van de drie pijlers van het Nederlandse pensioenstelsel, naast het werkgeverspensioen en het persoonlijk spaargeld of beleggingen.

Welke type bedrijven zijn er gevestigd?

In Friesland zijn er in totaal 80905 bedrijfsvestigingen. De grootste sector in Friesland is M-N Zakelijke dienstverlening met 19% van het totaal aantal bedrijfsvestigingen. De tweede grootste sector in Friesland is G+I Handel en horeca met 19% van het totaal aantal bedrijfsvestigingen. De derde grootste sector in Friesland is B-F Nijverheid en energie met 17% van het totaal aantal bedrijfsvestigingen.

No Data Found

Overzicht Bedrijfsvestigingen per Sector

 • Bedrijfsvestigingen totaal: Aantal bedrijfsvestigingen naar activiteit op 1 januari, exclusief sectoren overheid, onderwijs en zorg.
 • A Landbouw, bosbouw en visserij: Aantal bedrijfsvestigingen met Landbouw, bosbouw en visserij als hoofdactiviteit.
 • B-F Nijverheid en energie: Aantal bedrijfsvestigingen met Nijverheid en energie als hoofdactiviteit.
 • G+I Handel en horeca: Aantal bedrijfsvestigingen met Handel en horeca als hoofdactiviteit.
 • H+J Vervoer, informatie en communicatie: Aantal bedrijfsvestigingen met Vervoer, informatie en communicatie als hoofdactiviteit.
 • K-L Financiële diensten, onroerend goed: Aantal bedrijfsvestigingen met Financiële diensten, onroerend goed als hoofdactiviteit.
 • M-N Zakelijke dienstverlening: Aantal bedrijfsvestigingen met Zakelijke dienstverlening als hoofdactiviteit.
 • O-Q Overheid, onderwijs en zorg: Aantal bedrijfsvestigingen actief in de sectoren Overheid, Onderwijs en Zorg.
 • R-U Cultuur, recreatie, overige diensten: Aantal bedrijfsvestigingen met Cultuur, recreatie, overige diensten als hoofdactiviteit.

De woningen in Friesland

In Friesland zijn allerlei woninggerelateerde gegevens beschikbaar om te verkennen.

De totale woningvoorraad in Friesland bedraagt 308768 woningen.

De gemiddelde WOZ-waarde van woningen in Friesland is €241.000.

De bouwjaren van de woningen zijn divers, met panden die zijn gebouwd voor 2000 en na 2000.

Er zijn in totaal 298815 panden en 256471 percelen in Friesland, die de diversiteit van het onroerend goed vertegenwoordigen.

Ontdek meer over de woningbezetting, woningtypes, eigendomsverhoudingen en meer in de volgende secties.

Wat is de gemiddelde WOZ-Waarde?

De gemiddelde WOZ-waarde van de 308768 woningen in Friesland is €241,000. De gemiddelde WOZ-waarde in Friesland ligt 24% lager dan het nationale gemiddelde van €317,000.

No Data Found

Toelichting WOZ Waarde

De gemiddelde WOZ waarde ten opzichte van het gemiddelde in de rest van Nederland.

De WOZ-waarde, voluit Waardering Onroerende Zaken, is de geschatte marktwaarde van een onroerend goed, zoals een huis, appartement, bedrijfspand of grond, in Nederland. Deze waarde wordt elk jaar door de gemeente vastgesteld en dient als basis voor verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting (OZB), het eigenwoningforfait voor de inkomstenbelasting en de waterschapsbelasting.

De WOZ-waarde wordt bepaald aan de hand van kenmerken van het onroerend goed, zoals type, grootte, ligging, en de verkoopprijzen van vergelijkbare objecten in de omgeving. Eigenaren krijgen jaarlijks een WOZ-beschikking waarin de waarde staat vermeld en ze kunnen bezwaar maken als ze denken dat de waarde niet correct is vastgesteld.

Welke typen woningen zijn er?

In Friesland zijn er in totaal 381598 gespecificeerde woningen. Het meest voorkomende woningtype in Friesland is vrijstaande woning met 24% (91740 woningen).

No Data Found

Woningtypen Overzicht

 • Appartement: Het aantal woningen van het type appartement in dit gebied. Deze gegevens zijn gebaseerd op de Kadaster woningtypering en de gegevens over stand en ligplaatsen van het Kadaster. Het woningtype is geografisch-algoritmisch bepaald en kon niet altijd bepaald worden, hetzij om technische redenen of omdat een pand geen woonfunctie heeft als gebruiksdoel.
 • Tussen of geschakelde woning: Het aantal tussenwoningen en geschakelde woningen in dit gebied.
 • Hoekwoning: Het aantal hoekwoningen.
 • Tweeonder1kap: Het aantal twee-onder-een-kap woningen.
 • Vrijstaande woning: Het aantal vrijstaande woningen.
 • Ligplaats: Het aantal adressen met een ligplaats.
 • Standplaats: Het aantal adressen met een standplaats.
 • Woningtype verschillend: Het aantal adressen waar meer dan één woningtype geïdentificeerd werd.
 • Woningtype onbekend: Het aantal adressen met woonfunctie waarvoor het woningtype niet bepaald kon worden.
 • Woningtype n.v.t.: Het aantal adressen waar een woningtype niet van toepassing is (dit zijn alle adressen zonder gebruiksfunctie wonen).

Wat zijn de bouwjaren?

De meeste woningen in Friesland zijn gebouwd vóór het jaar 2000.

No Data Found

Bouwjaren van Woningen

 • Bouwjaar voor 2000: Het percentage van woningen gebouwd vóór het jaar 2000, uitgedrukt in hele procenten van het totale aantal woningen. Dit percentage is gebaseerd op het originele bouwjaar van het pand en wordt niet gewijzigd door latere aanpassingen. Het percentage wordt vermeld voor buurten met 20 of meer woningen.
 • Bouwjaar vanaf 2000: Het percentage van woningen gebouwd vanaf het jaar 2000, eveneens uitgedrukt in hele procenten van het totale aantal woningen. Net als bij de vorige categorie, is dit percentage vermeld voor buurten met 20 of meer woningen.

In welke perioden zijn de panden gebouwd?

In Friesland zijn er data over de bouwperiodes van 332628 panden.

Volgens deze data zijn de meest voorkomende bouwperiodes 1950-1970 met 72731 panden (22%) en 1970-1980 met 62404 panden (19%).

No Data Found

Toelichting Bouwperiodes van Panden

 • Panden voor 1700: Panden uit de oudste bouwperiode van voor 1700.
 • Panden 1700 tot 1900: Panden uit de bouwperiode van 1700 tot 1900.
 • Panden 1900 tot 1925: Panden uit de bouwperiode van 1900 tot 1925.
 • Panden 1925 tot 1950: Panden uit de bouwperiode van 1925 tot 1950.
 • Panden 1950 tot 1970: Panden uit de bouwperiode van 1950 tot 1970.
 • Panden 1970 tot 1980: Panden uit de bouwperiode van 1970 tot 1980.
 • Panden 1980 tot 1990: Panden uit de bouwperiode van 1980 tot 1990.
 • Panden 1990 tot 2000: Panden uit de bouwperiode van 1990 tot 2000.
 • Panden 2000 tot 2010: Panden uit de bouwperiode van 2000 tot 2010.
 • Panden 2010 tot 2020: Panden uit de bouwperiode van 2010 tot 2020.
 • Panden 2020 en later: Panden uit de bouwperiode van 2020 en later.

Wat is het woningbezet?

In Friesland zijn de woningen voor ongeveer 96% bewoond en voor ongeveer 4% onbewoond.

No Data Found

Bezetting van Woningen

 • Percentage bewoond: Het deel van de woningvoorraad dat bewoond is. Een woning wordt als bewoond beschouwd als er volgens de Basisregistratie Personen (BRP) op peildatum 1 januari minimaal één persoon staat ingeschreven op het bijbehorende adres. Alle overige woningen, ook al zijn ze beschikbaar voor bewoning, worden als onbewoond beschouwd. Het aantal bewoonde woningen wordt uitgedrukt als percentage van de totale woningvoorraad en wordt alleen vermeld als er minimaal 20 woningen zijn.
 • Percentage onbewoond: Het deel van de woningvoorraad dat onbewoond is. Het aantal leegstaande woningen wordt uitgedrukt als percentage van de totale woningvoorraad en wordt ook alleen vermeld als er minimaal 20 woningen zijn. Niet-bewoonde woningen zijn woningen waarop op de peildatum 1 januari niemand stond ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

Huur- of koopwoningen?

De meeste woningen in Friesland zijn koopwoningen.

No Data Found

Overzicht Woningtypen

 • Koopwoningen: Het percentage koopwoningen binnen het totale aantal woningen. Dit zijn woningen die eigendom zijn van de (toekomstige) bewoners of in gebruik als tweede woning. De gegevens over huur- en koopwoningen worden verkregen door verschillende bronnen te koppelen. Het percentage wordt vermeld wanneer er 20 of meer woningen per buurt zijn en het aandeel woningen waarvan het eigendom onbekend is 50 procent of minder bedraagt. Opmerking: Bij energie zijn er ook data die betrekking hebben op elektriciteits- en gasverbruik naar eigendom.
 • Huurwoningen totaal: Het totale percentage huurwoningen. Dit betreft woningen die niet bewoond worden door de eigenaar van de woning. Als er geen bewoner geregistreerd staat, wordt aangenomen dat de woning bestemd is voor de huurmarkt. Het percentage wordt ook hier vermeld bij 20 woningen of meer per buurt en wanneer het aandeel woningen met onbekend eigendom 50 procent of minder is.

Wat is de eigendomsverhouding?

In Friesland 62.63% van de woningen zijn koopwoningen, en 26.26% zijn in bezit van woningcorporaties, en 11.11% zijn in bezit van overige verhuurders.

No Data Found

Eigendomsverhoudingen van Woningen

 • Koopwoningen: Het percentage koopwoningen. Dit is gebaseerd op woningen die eigendom zijn van de (toekomstige) bewoners of in gebruik als tweede woning, exclusief de woningen die alleen betrekking hebben op elektriciteits- en gasverbruik.
 • Huurwoningen totaal: Het totale percentage huurwoningen, inclusief de woningen waarvan het aannemelijk is dat ze voor de huurmarkt zijn bestemd, zelfs als er geen bewoner geregistreerd staat.
 • In bezit woningcorporatie: Het percentage woningen in bezit van woningcorporaties, wat aangeeft hoeveel huurwoningen eigendom zijn van toegelaten instellingen volkshuisvesting.
 • In bezit overige verhuurders: Het percentage huurwoningen in bezit van andere bedrijven, particulieren en institutionele beleggers, waarvan het eigendom vastgesteld kon worden.
 • Eigendom onbekend: Het percentage woningen waarvan het eigendom niet kon worden vastgesteld met behulp van diverse registraties.

Het energieverbruik in Friesland

We bieden verschillende data met betrekking tot de energiegerelateerde gegevens van Friesland.

Gemiddeld verbruiken woningen in Friesland ongeveer 2680 kWh elektriciteit per jaar.

Gemiddeld verbruiken woningen in Friesland ongeveer 1493.07 m³ aardgas per jaar.

De meeste woningen hebben het energielabel C (25%).

Lees verder en bekijk alle energiecijfers van Friesland, inclusief informatie over gemiddeld elektriciteitsverbruik, gemiddeld aardgasverbruik en energielabels.

Hoeveel elektriciteit wordt er gemiddeld verbruikt?

In Friesland is het gemiddelde elektriciteitsverbruik per jaar ongeveer 2680 kWh.

Dit is 5% lager het landelijke gemiddelde van 2810 kWh per jaar.

No Data Found

Gemiddeld elektriciteitsverbruik

Gemiddeld elektriciteitsverbruik totaal in kWh. Het betreft het gemiddelde verbruik voor alle woningtypen samen. Dit gemiddelde is berekend uit gegevens van de individuele aansluitingen van particuliere woningen, zoals geregistreerd in de aansluitingenregisters van energienetbedrijven. Het verbruik is exclusief collectieve verbruiken zoals die voor liftinstallaties of hal-/galerijverlichting en eveneens exclusief elektriciteit die mogelijk in de woningen zelf wordt opgewekt, bijvoorbeeld door zonnepanelen. Cijfers zijn afgerond op vijftigtallen en zijn van toepassing op groepen van 6 of meer (bewoonde) woningen per woningtype of type eigendom (huur- of koopwoning).

Elektriciteitsverbruik per woningtype?

Een woning in Friesland verbruikt per jaar gemiddeld 2680 kWh elektriciteit.

Het type woning met het hoogste verbruik is Vrijstaande woning met 134% van het totale verbruik.

Het type woning met het laagste verbruik is Appartement met 68% van het totale verbruik.

No Data Found

Gemiddeld elektriciteitsverbruik per woningtype

 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik appartement: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor appartementen. Appartementen zijn een geheel van bij elkaar horende vertrekken als afzonderlijke woongelegenheid binnen een grotere woning, opgedeeld volgens het appartementsrecht.
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik tussenwoning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor tussenwoningen. Dit zijn woningen die met meerdere woningen verbonden zijn onder een doorlopende dakconstructie.
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik hoekwoning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor hoekwoningen. Een hoekwoning is de laatste van een serie rijtjeswoningen die aan één zijde is verbonden met een ander pand met adres.
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik twee-onder-één-kap-woning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor twee-onder-één-kap woningen. Dit type woning is verbonden met één andere woning en deelt een doorlopende dakconstructie.
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik vrijstaande woning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor vrijstaande woningen. Een vrijstaande woning is niet direct met een ander pand verbonden.

Elektriciteitsverbruik naar eigendom?

In Friesland verbruiken huurwoningen gemiddeld 2001.66 kWh per jaar, terwijl eigen woningen gemiddeld 3079.49 kWh per jaar verbruiken. Huurwoningen verbruiken 35% minder elektriciteit in vergelijking met eigen woningen.

No Data Found

Gemiddeld elektriciteitsverbruik per eigendomstype

 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik huurwoning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor huurwoningen. Dit zijn woningen waarvan geen van de bewoners de eigenaar is. De data is afkomstig van een koppeling tussen de Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) en het WOZ-register, aangevuld met informatie uit het woningbestand van het Kadaster.
 • Gemiddeld elektriciteitsverbruik eigen woning: Het gemiddelde totale elektriciteitsverbruik in kWh voor koopwoningen. Dit betreft woningen waarvan minimaal één van de bewoners de eigenaar is.

Hoeveel aardgas wordt er gemiddeld verbruikt?

In Friesland is het gemiddelde aardgasverbruik per jaar ongeveer 1493.07 m³.

Dit is 17% hoger dan het landelijke gemiddelde van 1280 m³ per jaar.

No Data Found

Gemiddeld aardgasverbruik

Het gemiddelde aardgasverbruik in m³ voor alle woningtypen samen. Dit gemiddelde is berekend uit de gegevens van de aansluitingenregisters van energienetbedrijven en houdt ook rekening met woningen aangesloten op stadsverwarming, die doorgaans een zeer laag of geen aardgasverbruik hebben. In regio's met stadsverwarming kan het gemiddelde aardgasverbruik daardoor lager uitvallen dan in gebieden zonder. De cijfers zijn afgerond op vijftigtallen en worden gerapporteerd voor groepen van 6 of meer (bewoonde) woningen, ongeacht of het huur- of koopwoningen zijn.

Aardgasverbruik per woningtype?

Een woning in Friesland verbruikt per jaar gemiddeld 1493.07 m³ aardgas.

Het type woning met het hoogste verbruik is Vrijstaande woning met 134% van het totale verbruik.

Het type woning met het laagste verbruik is Appartement met 63% van het totale verbruik.

No Data Found

Gemiddeld aardgasverbruik per woningtype

 • Gemiddeld aardgasverbruik appartement: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor appartementen.
 • Gemiddeld aardgasverbruik tussenwoning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor tussenwoningen.
 • Gemiddeld aardgasverbruik hoekwoning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor hoekwoningen.
 • Gemiddeld aardgasverbruik twee-onder-één-kap-woning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor twee-onder-één-kap woningen.
 • Gemiddeld aardgasverbruik vrijstaande woning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor vrijstaande woningen.

Aardgasverbruik naar eigendom?

In Friesland verbruiken huurwoningen gemiddeld 1183.41 m³ per jaar, terwijl eigen woningen gemiddeld 1674.85 m³ per jaar verbruiken. Huurwoningen verbruiken 29% minder aardgas in vergelijking met eigen woningen.

No Data Found

Gemiddeld aardgasverbruik per eigendomstype

 • Gemiddeld aardgasverbruik huurwoning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor huurwoningen.
 • Gemiddeld aardgasverbruik eigen woning: Het gemiddelde totale aardgasverbruik in m³ voor koopwoningen.

Welke energielabels zijn er?

In Friesland zijn er in totaal 323.203 energielabels.

Het meest voorkomende energielabel is C met 24% (77.064 labels), en het minst voorkomende energielabel is A+++++ met 0% (28 labels).

No Data Found

Energielabels overzicht

 • Energielabels A+++++: Het aantal A+++++ energielabels in een gebied.
 • Energielabels A++++: Het aantal A++++ energielabels in een gebied.
 • Energielabels A+++: Het aantal A+++ energielabels in een gebied.
 • Energielabels A++: Het aantal A++ energielabels in een gebied.
 • Energielabels A+: Het aantal A+ energielabels in een gebied.
 • Energielabels A: Het aantal A energielabels in een gebied.
 • Energielabels B: Het aantal B energielabels in een gebied.
 • Energielabels C: Het aantal C energielabels in een gebied.
 • Energielabels D: Het aantal D energielabels in een gebied.
 • Energielabels E: Het aantal E energielabels in een gebied.
 • Energielabels F: Het aantal F energielabels in een gebied.
 • Energielabels G: Het aantal G energielabels in een gebied.

Wat is de status van de energielabels?

In Friesland zijn er in totaal 372562 energielabels. Het meest voorkomende energielabel is 'Definitief' met 186519 labels, wat overeenkomt met 50% van het totale aantal energielabels.

No Data Found

Status energielabels

 • Energielabels Definitief: Het aantal definitieve energielabels op basis van data van het RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Een energielabel geeft de energiezuinigheid van een gebouw aan, waarbij G het minst energiezuinig is en A++++ het meest energiezuinig.
 • Energielabels Voorlopig: Het aantal adressen waarvoor geen definitief energielabel bekend is maar nog wel een voorlopig energielabel op basis van de oude RVO data. Tot augustus 2020 werd voor woningen zonder definitief energielabel een voorlopig label berekend, dat wordt gebruikt indien geen definitief label bekend is.
 • Energielabels Onbepaald: Het aantal adressen zonder energielabel. Voor deze adressen is er geen definitief of voorlopig energielabel bekend.

Voorzieningen in Friesland

Ontdek de afstanden tot diverse voorzieningen in Friesland:

Een restaurant bevindt zich op ongeveer 1.33 kilometer afstand.

Het basisonderwijs bevindt zich op ongeveer 0.85 kilometer afstand.

De bioscoop bevindt zich op ongeveer 11.51 kilometer afstand.

Meer weten? Bekijk het complete overzicht van alle voorzieningen hier.

Medisch

Huisartsenpraktijk

Huisartsenpraktijk afstand: 1.61 km

Huisartsenpraktijken binnen 1 km: 0.86

Huisartsenpraktijken binnen 3 km: 3.83

Huisartsenpraktijken binnen 5 km: 6.18

Huisartsenpost

Huisartsenpost afstand: 10.59 km

Apotheek

Apotheek afstand: 1.89 km

Ziekenhuis

Ziekenhuis met poli afstand: 10.23 km

Ziekenhuizen met poli binnen 5 km: 0.43

Ziekenhuizen met poli binnen 10 km: 0.64

Ziekenhuizen met poli binnen 20 km: 1.61

Ziekenhuis afstand: 12.68 km

Ziekenhuizen binnen 5 km: 0.32

Ziekenhuizen binnen 10 km: 0.47

Ziekenhuizen binnen 20 km: 0.91

Consultatiebureau

Consultatiebureau afstand: km

Fysiotherapeut

Fysiotherapeut afstand: km

Fysiotherapeuten binnen 1 km:

Fysiotherapeuten binnen 3 km:

Fysiotherapeuten binnen 5 km:

Educatie

Basisonderwijs

Basisonderwijs afstand: 0.85 km

Basisonderwijs binnen 1 km: 1.44

Basisonderwijs binnen 3 km: 5.59

Basisonderwijs binnen 5 km: 9.92

Voortgezet Onderwijs Totaal

Voortgezet onderwijs totaal afstand: 3.57 km

Voortgezet onderwijs totaal binnen 3 km: 2.75

Voortgezet onderwijs totaal binnen 5 km: 4.5

Voortgezet onderwijs totaal binnen 10 km: 6.94

Voortgezet Onderwijs VMBO

Voortgezet onderwijs vmbo afstand: 3.7 km

Voortgezet onderwijs vmbo binnen 3 km: 2.01

Voortgezet onderwijs vmbo binnen 5 km: 3.23

Voortgezet onderwijs vmbo binnen 10 km: 5.05

Voortgezet Onderwijs HAVO/VWO

Voortgezet onderwijs havo vwo afstand: 6.16 km

Voortgezet onderwijs havo vwo binnen 3 km: 1.24

Voortgezet onderwijs havo vwo binnen 5 km: 1.96

Voortgezet onderwijs havo vwo binnen 10 km: 3.08

Horeca

Cafés

Café afstand: 2.12 km

Cafés binnen 1 km: 1.97

Cafés binnen 3 km: 10.17

Cafés binnen 5 km: 14.79

Cafetaria

Cafetaria afstand: 1.41 km

Cafetaria binnen 1 km: 2.89

Cafetaria binnen 3 km: 14.37

Cafetaria binnen 5 km: 21.52

Restaurants

Restaurant afstand: 1.33 km

Restaurants binnen 1 km: 4.46

Restaurants binnen 3 km: 23.54

Restaurants binnen 5 km: 34.24

Hotels

Hotel afstand: 3.14 km

Hotels binnen 5 km: 3.81

Hotels binnen 10 km: 7.59

Hotels binnen 20 km: 23.48

Recreatief

Openbaar Groen

Openbaar groen totaal afstand: 0.63 km

Park of plantsoen afstand: 2.08 km

Begraafplaats afstand: 3.52 km

Dagrecreatief Terrein

Dagrecreatief terrein afstand: 3.33 km

Sportterrein afstand: 0.93 km

Volkstuin afstand: 4.66 km

Verblijfsrecreatief terrein afstand: 3.22 km

Natuurlijk Terrein

Bos afstand: 1.77 km

Open natuurlijk terrein totaal afstand: 2.78 km

Open droog natuurlijk terrein afstand: 9.58 km

Open nat natuurlijk terrein afstand: 2.94 km

Recreatief Binnenwater

Recreatief binnenwater afstand: 3.91

Winkels

Grote Supermarkt

Grote supermarkt afstand: 1.39 km

Grote supermarkten binnen 1 km: 1.33

Grote supermarkten binnen 3 km: 5.76

Grote supermarkten binnen 5 km: 9.08

Overige Dagelijkse Levensmiddelen

Overige dagelijkse levensmiddelen afstand: 1.27 km

Overige dagelijkse levensmiddelen binnen 1 km: 4.14

Overige dagelijkse levensmiddelen binnen 3 km: 18.3

Overige dagelijkse levensmiddelen binnen 5 km: 27.17

Warenhuis

Warenhuis afstand: 4.36 km

Warenhuizen binnen 5 km: 0.88

Warenhuizen binnen 10 km: 1.59

Warenhuizen binnen 20 km: 5.15

Kinderopvang

Kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf afstand: 0.86 km

Kinderdagverblijven binnen 1 km: 1.66

Kinderdagverblijven binnen 3 km: 7.51

Kinderdagverblijven binnen 5 km: 13.61

Buitenschoolse Opvang

Buitenschoolseopvang afstand: 1.06 km

Buitenschoolseopvang binnen 1 km: 1.42

Buitenschoolseopvang binnen 3 km: 6.51

Buitenschoolseopvang binnen 5 km: 11.56

Vervoer

Oprit Hoofdverkeersweg

Oprit hoofdverkeersweg afstand: 2.48 km

Treinstation

Treinstation afstand: 8.73 km

Belangrijk Overstapstation

Belangrijk overstapstation afstand: 17.71 km

Ga naar je buurt

Kom meer te weten over je woonomgeving. Bekijk wat er geschreven wordt over je buurt en voeg je eigen mening toe. Daarmee help je anderen, en verbeter je je eigen buurt! 

Je postcode en huisnummer zijn nodig om de juiste buurt te vinden. Ze worden niet opgeslagen en niet gebruikt voor enig ander doel.

Handmatig zoeken

Zoek op heel Buurtje.nl.

Zoek
© 2024 Buurtje.nl